کتاب شرمنده نباش دختر/ برنامهای برای رسیدن به اهداف بدون خجالتزدگی
عزتنفس مسئلهی بسیار مهمی است. همهی افراد نیاز دارند به خودشان اهمیت دهند و برای خودشان ارزش قائل باشند. اگر کسی بخواهد بهسوی خوشبختی و رضایت پیش برود باید بتواند شجاعت کافی داشته باشد و از خواستههایش خجالت نکشد. این موضوع برای زنان که در طول تاریخ موقعیتهای کمتری در اختیار داشتهاند از اهمیت بیشتری برخوردار است. ریچل هالیس نویسندهی کتاب مشهور و پرفروش «خودت باش دختر» کتاب جذاب دیگری نوشته است که به همین موضوع پرداخته است. جملات کتاب شرمنده نباش دختر پر از نکات سادهای است که میتواند نگاه شمارا به زندگی تغییر دهد. این کتاب را بخوانید و از نگاه ریچل هالیس به دوروبرتان بیندیشید.
دربارهی کتاب شرمنده نباش دختر اثر ریچل هالیس
کتاب شرمنده نباش دختر: برنامهای برای رسیدن به اهداف بدون خجالتزدگی با عنوان اصلی «Girl,stop apologizing: a shame-free plan for embracing and achieving your goals» اولین بار سال ۲۰۱۹ در آمریکا منتشر شد. این کتاب دومین کتاب ریچل هالیس است و مانند کتاب خودت باش دختر مجموعهای از خاطرات و تجربیات اوست که از زبان خودش روی کاغذ آمده است. شرمنده نباش دختر در فهرست پرفروشترین کتابهای نیویورک تایمز قرار گرفت و استقبال زیادی از آن شد.
ریچل هالیس دربارهی نام کتاب گفته است:«وقتی شروع کردم به نوشتن این کتاب برنامهریزی کرده بودم که نامش را «تأسف بی تأسف» بگذارم؛ و بله در واقع این اسم را با الهام از یکی از آهنگهای «دمی لواتو» انتخاب کرده بودم. این را گفتم تا بدانید که این آهنگ به من انگیزه نوشتن این کتاب را داد. زمان زیادی را صرف فکر کردن به این موضوع کردم که دقیقاً میخواهم چه مطلبی را در این کتاب بیان کنم.»
ریچل هالیس در این کتاب در ابتدا به بهانههایی که مانع موفقیت میشوند پرداخته و در ادامه رفتارها و مهارتهایی که همهی زنان باید برای رسیدن به موفقیت یاد بگیرند را بیان کرده است. او میخواهد مخاطبان کتابش کلیشهّها را دور بریزند، تنبلی را کنار بگذارند و در مسیر اهدافشان گام بردارند. خلاصهی کتاب شرمنده نباش دختر این است هیچچیز نباید مانع این شود که اهدافت را در زندگی دنبال کنی. ریچل هالیس معتقد است نیازی به شرمساری نیست، بلند شو و انجام بده.
کتاب شرمنده نباش دختر مخاطبان زیادی را به خود جلب کرده و تاکنون به چندین زبان مختلف برگردانده شده است.
مروری بر فصلهای کتاب شرمنده نباش دختر
کتاب شرمنده نباش دختر با مقدمهی ریچل هالیس آغازشده است و او در آن از دلایلش برای نگارش این کتاب حرف زده است. در ادامه او کتاب را به سه بخش تقسیم کرده و در هر بخش فصلهای مختلفی را به بهانهها، رفتارها و مهارتهای لازم اختصاص داده است. عنوان فصلهای کتاب شرمنده نباش دختر به شرح زیر است:
بخش اول: بهونههایی که باید کنار بگذارید
بهانه اول: زنان دیگه این کار رو نمیکنن
بهانه دوم: قبلاً دندونهام مثل دندونهای کوسه بود
بهانه سوم: فرصت ندارم
بهانه چهارم: اونقدری که باید موفق نیستم
بهانه پنجم: نمیتونم رویام رو دنبال کنم و همزمان مامان، دختر و کارمند خوب باشم
بهانه ششم: از شکست میترسم
بهانه هفتم: این کار قبلاً انجامشده
بهانه هشتم: مردم چه فکری میکنن؟
بهانه نهم: دختران خوب هیاهو به راه نمیاندازند
بخش دوم: رفتارهایی که باید یاد بگیرید
رفتار اول: اجازه گرفتن رو فراموش کنید
رفتار دوم: یه رویا انتخاب کنید و دودستی بهش بچسبید
رفتار سوم: جاهطلب باشید
رفتار چهارم: کمک بخواید
رفتار پنجم: برای موفقیت زیربنا بسازید
رفتار ششم: نذارید دیگران منصرفتون کنن
رفتار هفتم: نه گفتن رو یاد بگیرید
بخش سوم: مهارتّهایی که باید کسب کنید
مهارت اول: برنامهریزی
مهارت دوم: اعتمادبهنفس
مهارت سوم: پشتکار
مهارت چهارم: اثربخشی
مهارت پنجم: مثبت فکر کردن
مهارت ششم: مدیریت
دربارهی ریچل هالیس نویسندهی کتاب شرمنده نباش دختر
ریچل هالیس نویسنده و سخنران انگیزشی جوان آمریکایی است. او سال ۱۹۸۳ در ایالت کالیفرنیای آمریکا به دنیا آمد و در همین ایالت بزرگ شد. ریچل تحصیلات دبیرستان خود را در کالیفرنیا به پایان رساند و سپس به لس آنجلس مهاجرت کرد. او در کمپانی میرامکس مشغول به کار شد و در همین زمان اهداف خودش را پیش گرفت. ریچل هالیس در همین زمان کمپانی برنامهریزی مراسمات خود را تأسیس کرد و با همسرش دیو ازدواج کرد.
نام ریچل هالیس اولین بار زمانی روی زبانها افتاد که او عکسش را سال ۲۰۱۵ در اینستاگرام منتشر کرد. او بیکینی پوشیده بود ترکهای بدنش را به نمایش گذاشته بود. ریچل هالیس هدفش از انتشار چنین تصویری را پذیرش بدن خود و خجالت نکشیدن از مارکها و عوارض پوستی بدنش اعلام کرد. این عکس بیش از ده میلیون بار دیده شد. سه سال پسازاین اتفاق بود که هالیس اولین کتاب خود یعنی «خودت باش دختر» را منتشر کرد. این کتاب سروصدای زیادی به پا کرد و مدتها در فهرست پرفروشترین کتابهای نیویورکتایمز بود. یک سال بعد او کتاب شرمنده نباش دختر را منتشر کرد.
ریچل هالیس در حال حاضر همراه خانوادهاش در ایالت تگزاس زندگی میکند و در یوتیوب ویدئوهای انگیزشی بهخصوص برای زنان منتشر میکند.
ترجمهی کتاب شرمنده نباش دختر به فارسی
کتاب شرمنده نباش دختر را اولین بار انتشارات کوله پشتی با ترجمهی هدیه جامعی روانهی بازار کتاب ایران کرد. نسخهی صوتی این ترجمه نیز موجود است. انتشارات یوشیتا کتاب شرمنده نباش دختر را با ترجمهی معصومه تاجمیری عرضه کرده و در اختیار علاقهمندان قرار داده است.
چرا باید کتاب شرمنده نباش دختر را خواند؟
شرمنده نباش دختر یک دستورالعمل کامل برای رسیدن به اهداف است. دستورالعملی که ریچل هالیس بر اساس تجربیات خودش نوشته و آن را در اختیار همگان قرار داده تا از آن استفاده کنند. او تمام بهانههایی که افراد برای متوقف شدن به کار گرفتهاند را بیان کرده و سپس ابزارهای مبارزه را به میان آورده است. این کتاب را همه بهخصوص تمام زنان و دختران باید بخوانند و به آن فکر کنند. بسیاری از جملات کتاب شرمنده نباش دختر بازتاب رفتارهای خود ماست. این کتاب میتواند هدیهی خوبی برای تمام زنان و دختران بهخصوص دختران جوانی که در آغاز مسیر زندگی مستقل خود هستند باشد.
کتاب شرمنده نباش دختر در دستهی کتابهای روانشناسی- خودسازی زنان قرار دارد.
کتاب شرمنده نباش دختر مناسب برای گروه سنی بزرگسال است.
تعداد صفحات نسخهی چاپی کتاب 240 صفحه است که با مطالعهی روزانه 20 دقیقه میتوانید این کتاب را در 12 روز بخوانید.
کتاب شرمنده نباش دختر جزو کتابهای حجیم و بلند با موضوع روانشناسی- خودسازی زنان است. این کتاب برای افرادی که وقت بیشتری برای مطالعه دارند و میخواهند در زمینهی روانشناسی- خودسازی زنان زمان بیشتری را به مطالعه اختصاص دهند انتخاب مناسبی است.
در بخشی از کتاب شرمنده نباش دختر میخوانیم
دفعه اولی که با دیو به آمستردام رفتیم، گم شدیم. تازه عروسی کرده بودیم و قبلاً هیچکدوممون به اروپا نرفته بودیم و همهی اشتباهاتی که معمولاً تو سفر پیش میاد رو گرفتارش شدیم. تو چند روز و تو زمان کوتاهی به چند تا کشور رفتیم، همهی جاهای توریستی رو دیدیم و گفتن دردناکه ولی از ترس کولیها که نکنه پاسپورت و پولهامون رو بدزدن اون ها رو توی یه کیف زیپدار گذاشتیم و اونها رو زیر لباسهامون قایم کردیم.
خدایا ما رو ببخش!
تو اون مسافرت به لندن رفتیم، بعد یه چرخی تو رم زدیم و بعد هم فلورانس و بعد از اون به خاطر اعتصاب کارمندای حمل و نقل تو ونیز گیر کردیم، اما میخوام براتون در مورد سفرمون به آمستردام بگم. الان همهچیز رو موبهمو براتون توضیح میدم. ما آمستردام رو به خاطر یه سری دلایل خیلی عجیب غریب به سفرهامون اضافه کردیم. خیلی جالب میشه اگه اون جا یه فنجون قهوه بنوشیم و کاملا قانونی دستبهکارهایی بزنیم که تو کشورهای ده جرم میدونن. مثل مصرف ماریجوانا! اما به نظرتون تونستیم این کار رو بکنیم؟ یا اصلاً تونستیم یه کلوچه مخصوص آمستردام بذاریم تو دهنمون؟
نه! اصلاً! به نظرتان مسافرت بهجایی فقط برای تجربه کردن کارهایی که شاید تو جاهای دیگه غیرقانونی باشه، میتونه دلیل خوبی برای سفر کردن به کشور دیگهای باشه؟ برای دفاع از خودمون باید بگم که ما سال ۲۰۰۵ به مسافرت رفتیم و اون زمان، ماریجوانا بهراحتی و همهجا پیدا نمیشد. خیلی خام و بیتجربه بودیم، خلاصه بذارید داستان آمستردام رو بگم. از لندن به آمستردام رو با هواپیمای که شبیه یه کارتن با امکانات قرونوسطایی بود، پرواز کردیم.
دیدگاهتان را بنویسید