انواع حافظه
حافظه چیست؟
حافظه قسمتی از مغز است که کلیهی اطلاعاتی که در طول زندگی یاد گرفته و دریافت میکنید به صورت طبقهبندی شده در آن قرار میگیرد و با توجه به کیفیت یادگیری اطلاعات میتوانید آنها را یادآوری کنید.
حافظه در مغز جایگاه فیزیکی مشخصی نداشته و به قسمتهای مختلفی مربوط میشود.
انواع حافظه
حافظهی حسی:
شما در هر لحظه انبوهی از اطلاعات را از طریق حواس مختلف از جمله حس بینایی ، شنوایی و … از محیط پیرامون خود دریافت میکنید، این اطلاعات به مدت یک تا دو ثانیه در مغز شما مانده و این شما هستید که تعیین میکنید چه تصمیمی برای آن گرفته شود.
این وقفهی بسیار اندک ساختار حافظه حسی شماست.
اطلاعات بر اساس درجهی اهمیت در حافظهی شما ماندگار خواهند شد. اگر اطلاعات دریافتی از نظر شما مهم باشد مانند بوی عطری که برای شما تداعیگر خاطرات گذشته است در حافظهی شما ماندگار میشود و اگر مهم نباشد مانند سر و صدای بی اهمیتی که روزانه در خیابان میشنویم به سرعت از حافظهی شما پاک میشود.
حافظهی کوتاه مدت:
زمانی که شما به چیزی توجه میکنید جزئیات آن به حافظهی کوتاهمدت شما منتقل میشود .
حافظهی کوتاهمدت محدود بوده و در هر لحظه تنها میتواند 7 قطعه اطلاعات را نگهداری کند. نمونهای از این عملکرد زمانی است که برای مدتی کوتاه ارقام شماره حساب یا یک رمز را در ذهن خود نگهداری میکنید، در این زمان با ورود یک قطعهی اطلاعاتی جدید قطعهی هفتم از حافظهی کوتاهمدت خارج شده و قطعهی جدید جایگزین آن میشود. خروج اطلاعات از حافظهی کوتاهمدت به دو روش صورت میگیرد: اول اطلاعاتی که فراموش خواهند شد و دوم اطلاعاتی که با تکرار، مرور و استفاده از تکنیکهای به خاطرسپاری به حافظهی بلندمدت منتقل میشوند.
حافظهی بلندمدت:
حافظهی بلند مدت پرکاربردترین نوع حافظه است. اطلاعات موجود در حافظهی کوتاهمدت را میتوان با استفاده از یک ارتباط معنادار و یا مرور و تکرار به حافظهی بلندمدت سپرد . اطلاعات سپرده شده به حافظهی بلندمدت را میتوان پس از هفتهها، ماهها و سالها به آسانی و در جای مناسب به خاطر آورد .
نکتهی مهم و قابل توجه در این رابطه آن است که اگر اطلاعات با ارتباطات بیشتری از طریق تفکر، احساسات، تجربیات و تحلیل به حافظه بلندمدت سپرده شوند راحتتر بازیابی خواهند شد.
تکنیکهای کاربردی
«لائو تزو» میگوید:
«یک سفر هزار مایلی با اولین قدمی که برمیدارید آغاز میشود.»
با استفاده از تکنیکهای گفته شده در سایر مقالات احتمال ابتلا به آلزایمر را برای همیشه کاهش دهید. علاوه بر آن از حافظهای پویا، شاداب و قوی بهرهمند شده و از آن لذت ببرید.
دیدگاهتان را بنویسید