نقش تغذیه در حافظه
برای داشتن حافظه قوی و مناسب باید نکاتی را رعایت کنیم که در جنبه های مختلف زندگی منجر به تقویت حافظه میشود.
در این قسمت هدف تاکید بر روی تغذیه است و نقش تغدیه را در مورد حافظه بررسی میکنیم.
تغذیه صحیح یعنی استفاده از خوراکی هایی که برای مغز مفید است.
غذاهای آب پز نسبت به سرخ شده از سلامت بیشتری برخوردار هستند و در بین غذاهای سرخ شده غذایی که با روغن مایع سرخ شده باشد از روغن جامد بهتر است.
میوه ها
در بین میوه ها زردآلوی رسیده، گلابی، انارشیرین، موز، انگور، مرکبات، خوردن و بوییدن سیب توصیه میشود.
سبزیجات
در بین سبزیجات کاهو، کرفس، کلم، پیاز، چغندر، شنبلیله و شاهی بیشتر از سایر سبزیجات توصیه میگردد.
اسیدگلوتامیک (اسید هوش)
اسیدگلوتامیک در مغزپسته، جگرسیاه و جوانهگندم به مقدار زیاد موجود است.
ماهی، میگو، خاویار، خوراکمغز، کنجد، انجیر، مویز (ناشتا) و کندر نیز بسیار توصیه میشود.
معجون
ترکیب « عسلطبیعی + کنجد به اندازه نصف عسل + کمی زعفران » برای حافظه و مغز بسیار فوق العاده است و توصیه میشود 30 دقیقه بعد از صبحانه یک قاشق میل شود.
آبمیوهتازه بین هر وعده غذایی، گردو، فندق، بادام، عدس و نخود نیز برای افزایش قدرت حافظه مفید هستند.
توصیه میشود خوردن ماست و شیر به علت داشتن کلسیم و فسفر و املاح دیگر را در برنامه غذایی خود جای دهید.
مواد غذایی بسیار مفید برای حافظه و بدن
1- سیب
سیب یکی از بهترین میوه های معجزه آساست که خاصیت خنثی کردن سموم را داراست و نیز ارزش غذایی بالایی دارد و به علت داشتن فسفر تقویت کننده اعصاب و مغز است.
سیب به علت دارا بودن ویتامین های آ ، ب ، ث و املاح سودمندی چون کلسیم، منیزیم، پتاسیم و سدیم برای همه سنین به خصوص کودکان سودمند است.
سیب با خستگی، فشار ذهنی و کمبود مواد معدنی مبارزه میکند.
سیب تقویت کننده اعصاب و عضلات، دشمن سرسخت بویبددهان و آرامش دهنده قلب است.
بوییدن و خوردن سیب موجب نشاط، فرح و تقویت حافظه و سلسله اعصاب میگردد.
سیب قرمز از سیبسفید مفیدتر است مخصوصا اگر تازه باشد.
2- انگور
انگور حاوی پتاسیم است و این فلز بسیار فرح بخش است.
انگور دارای فسفات زیادی است که غذای مغز و سلسله اعصاب است و باعث تقویت هوش و حافظه میشود.
انگور به دلیل منگنز عامل رشد میباشد و چهره را روشن میکند.انگور غذای نیروی عضلانی است و جوانی دوباره میبخشد و ذهن را فعال و عضلات را نیرومند میسازد.
3- انار
خوردن انار معده را دباغی میکند و ذهن آدمی را نیرو میبخشد و باعث تقویت حافظه میگردد.
انار معده و روده را پاکسازی میکند و جداره روده را برای دفاع و دور کردن ویروس ها آماده میکند و اجازه نمیدهد سموم به خون و قلب راهی پیدا کنند و سلول های کبد را فعال میکند.
یکی از بزرگترین خدمت خانم های باردار به فرزندانشان خوردن انار در دوران بارداری است که باعث تقویت ذهن و حافظه نوزادشان میشود.
4- انجیر
انجیر به علت داشتن کلسیم و فسفر فراوان سبب رویش استخوانها و رشد کودکان میگردد.
ویتامینهای آن چشم را تقویت میکند و عناصر موجود در آن سبب تعادل اعمال حیاتی بین اندامها و بدن میشود.
انجیر منبع تولید انرژی است و خشک شده آن ارزش غذایی فراوانی دارد.
انجیر مقوی مغز و اعصاب است.
5- پرتقال
پرتقال حاوی ویتامین ث است و املاح آن از رقیق شدن بیش از حد خون جلوگیری میکنند و برای آرامش اعصاب و تقویت ذهن موثر است.
پرتقال از رنج روحی و افسردگی جلوگیری میکند و خستگیفکری و جسمی را بهبود میبخشد و باعث تقویت حافظه میگردد.
6- زردآلو
زردآلو یکی از بهترین خوارکی های مورد نیاز برای اعصاب است.
زردآلو برای کسانی که اهل مطالعه و تعمق و تفکر هستند بسیار توصیه میشود.
ویتامین آ در زردآلو از سایر میوه ها بیشتر است و به همین جهت باعث تقویت بینایی میگردد.
زردآلو طول عمر سلول ها را زیاد کرده و توانایی فعالیت را افزایش داده و سبب طولانی شدن عمر میگردد.
به علت دارا بودن ویتامین های گروه ب برای درمان بیماریهای عصبی، روحی، روانی، خمودگی، بیخوابی، خستگی شدید، گیجی و فراموشی بسیار مفید است.
زردآلو آرام بخش اعصاب و نشاط برانگیز است.
7- فندق
بهترین تقویت کننده مغز فندق است.فندق برای تفکر و همچنین حافظه غذای بسیار مفیدی است.
8- خرما
میزان فسفر و کلسیم موجود در خرما درست به میزان فسفر و کلسیمی است که در به طور طبیعی در بدن انسان وجود دارد.
فسفرخرما سلول های عصبی را سرزنده نگه میدارد و این ماده حیاتی درمان موثر تمام کمبودهای بدنی است و اعمال فکری و مغزی را تقویت میکند.
9- شاهتوت
شاهتوت خستگی فکری را برطرف میکند و برای کودکان و محصلین و دانشجویان در ایام امتحانات بسیار مفید است.
کمبود املاح معدنی و ویتامین های آ و ث با مصرف آن جبران میشوند.
10- پیاز
پیاز به علت داشتن فسفر کارهای فکری را آسانتر میکند و به کسانی که کارهای فکری انجام میدهند توصیه میشود تا در وعده های غذایی خود از پیاز استفاده کنند.
پیاز فعالیت مغزی را تسهیل میکند و برای درمان افسردگی مفید است.
پیاز سرشار از ویتامین های آ ، ب ، ث است.
همیچنین حاوی آهن ،آهک ،فسفر، پتاسیم، سدیم، گوگرد، ید، سیلیس و قند است.
خوردن پیاز خام و پخته به رشد اطفال مخصوصا کودکان عقب افتاده کمک میکند.
پیاز حاوی ویتامینهای گوناگون است و باعث تقویت حافظه میگردد.
11- جوانهگندم
جوانهگندم شامل ویتامینهای آ ، ب1 ،ب2 ،ث و ای میباشد.
جوانهگندم برای کسانی که املاح بدنشان پایین است بسیار مفید میباشد.
جوانهگندم به اشخاصی که دچار کمخونی هستند بسیار توصیه میشود.همچنین به بیماران عصبی و اشخاص عقیم و نازا نیز پیشنهاد میگردد.
جوانهگندم سرشار از فسفر و منیزم است وتمامی اسیدآمینههای ضروری را درخود دارد. همچنین عناصری همچون مس، روی، منگنز و آهن را در خود جای داده است.
جوانهگندم در تقویت عمومی بدن مخصوصا اعصاب بسیار مفید است و باعث افزایش کارایی حافظه میشود.
ارزش غذایی جوانهگندم برای مغز بسیار بالاست و به نقل از یکی از دانشمندان ارزش غذایی جوانه گندم هم وزن طلاست.
12-کندر
کندر یک ماده گیاهی است که جویدن روزانه آن به میزان یک عدس فراموشی را برطرف میکند و باعث تقویت حافظه میشود.
بهترین نوع کندر آن است که تازه و نرم باشد . ظاهری سفید داشته باشد و زود شکسته شود.داخل آن چسبنده و زرد و طلایی رنگ باشد.جویدن کندر به مادران باردار نیز توصیه میشود زیرا باعث تولد نوزادانی باهوش و ذکاوت میشود.
13- تخممرغ
زردهی تخممرغ ماده ای به نام لیسیتین دارد که برای تقویت حافظه بسیار مفید است.
تخممرغ برای رشد اطفال مفید است و قوای از دست رفته را جبران میکند.
لیسیتین چربی فسفرداری است که وجود آن برای نسوج و اعصاب نهایت لزوم را دارد و مغز و غدد انسان احتیاج زیادی به آن دارند که برای تقویت حافظه بسیار مفید است.
تقریبا 28 درصد مغز از لیسیتین تشکیل شده و مغز انسان بیش از سایر حیوانات از این ماده داردو پیشرفت بشر وابسته به این ماده است.
14- کنجد
در قرن 21 که فکر بشر بیشتر از سایر اعضای او به کار میافتد استفاده از کنجد بسیار مفید است.
کسانی که میخواهند جوانی خود را بیمه کنند با «بیمه کنجد» در ارتباط باشند .
کنجد خستگی فکری و جسمی را کاهش میدهد.دانشجویان و دانش آموزان میتوانند در شب های امتحان از این اکسیر بسیار مفید استفاده کنند .
خوراکی های مضر برای مغز:
داروهای مسکن، محرک ،خوابآور
چایپررنگ، قهوه به مقدار زیاد
دخانیات، مشروبات الکلی
سرکه، نوشابه گازدار، خوردن و آشامیدن مواد غذایی سرد
داروهای روانگردان
دیدگاهتان را بنویسید