کوچینگ و تدریس
آموزش، کوچینگ، راهنمایی و مشاوره هر کدام دارای ویژگی ها و مهارت هایی منحصر به فرد هستند اما با این وجود کاملا از یکدیگر متمایز هستند و گاهی تفاوت آنها برای انتخاب هرکدام بسیار مهم است.
تفاوت بین کوچینگ و تدریس:
تدریس و آموزش توسط یک شخص یا معلم که در آن حوزه متخصص است انجام می گردد و دانش را به دانش پژوهان منتقل می کند.
گرچه بسیاری از بهترین آموزش دهندگان یا معلمین از تکنیک های تعاملی و مشارکتی همانند کوچینگ استفاده می کنند اما نکتهای که واضح است عدم تعادل دانش بین معلم و دانش آموزان میباشد و معلم به عنوان یک متخصص پاسخ درست نهایی را ارائه می دهد.
نکته حائز اهمیت این است که آموزش، بر روی کسب مهارت های جدید و دانش متمرکز است این در حالی است که در کوچینگ برای اصلاح و توسعه دانش و مهارت تمرکز می شود.
به عنوان مثال ممکن است شما به یک کارمند جدید، سیستم ها و فرآیندهای سازمان خود را آموزش دهید اما ممکن است آنها را از طریق بهبود عملکرد و فرایندها یا افزایش راندمان، کوچ کنید.
در تدریس ،مالکیت و مسئولیت اطلاعات منتقل شده برعهده معلم یا فرد صاحب دانش است اما در کوچینگ مسئولیت برعهده دو طرف می باشد و مسیر ارتباطی را باز می کند
به عنوان مثال آموزش می تواند شامل گفتن مواردی باشد که کارمند شما در رابطه با نقش و مسئولیت های خود باید بدانند و تمرکز در یادگیری مفاهیم اساسی و نکات مهم است است، در حالی که کوچینگ گفت و گو را به توسعه بیشتر نقش ها هدایت می کند.
کوچینگ اغلب در دنیای واقعی رخ میدهد دقیقاً جایی که یک کارمند باید با مسائل واقعی و مشکلات حین کار دست و پنجه نرم کند در حالی که در تدریس فقط موارد نظری را که ممکن است با آنها مواجه شوند آموزش می بیند.
کوچینگ زمانی کارآمد می باشد که کارمندان و پرسنل خودشان فرایند حل مسئله را طی کنند.
تدریس اغلب با یک هدف نهایی و یک برنامه زمانبندی انجام می شود در حالی که کوچینگ در یک دوره زمانی محدود یا نامحدود اتفاق می افتد.
به عنوان مثال شما به یک کارمند آموزش می دهید چطور از یک سیستم استفاده کند و یک فرایند عملیاتی را به اشتراک بگذارد یا به آنها بگویید که چگونه می خواهید پروژه را تحویل شما دهند. این موضوع در مورد حل یک مشکل یا انجام یک کار با یک نتیجه شناخته شده است . کوچینگ لزوماً یک چارچوب زمانی یا وظیفه مشخص برای کامل شدن ندارد اما در عوض در موقعیت هایی که پیش می آیند به خوبی کار می کند.
تفاوت کوچینگ با سایر رشته ها
چه چیزی روش های کوچینگ و تدریس را از یکدیگر مجزا می کند؟
در هر دو روش هدف نهایی یادگیری مهارت یا کسب دانش توسط شخص می باشد اما نکته مهم آنجاست چه تفاوت هایی بین این دو رویکرد برای مدیریت تیم ها و نتایج حاصله وجود دارد؟!
تفاوت اول سطح دانش شخص در مرحله آموزش است. آموزش با این رویکرد است که هیچ دانش قبلی وجود ندارد، درحالیکه در کوچینگ سطحی از دانش را فرض می کند و بر اساس آن کوچ ممکن است آن را بگیرد و بیشتر توسعه دهد.
تفاوت دوم نحوه ارتباط گیری کوچ و معلم است. تدریس به صورت کلی یک مکالمه یک طرفه آموزشی و دستوری است .با این تفاوت که کوچینگ دوطرفه، غیر دستوری و مداوم است و تمرکز آن بر روی شخص است که خودش به نتیجه نهایی میرسد.
در این مقاله سعی شده تا به صورت خلاصه توضیحات مختصر در رابطه با تفاوت کوچینگ با آموزش داده شود . در مقالات پیش رو بیشتر وارد جزییات مربوط به این حوزه تخصصی میشویم.
دیدگاهتان را بنویسید