تکنیک های افزایش تمرکز ( قسمت سوم)
زمان مورد نیاز برای مطالعه این مقاله : 3 دقیقه
در دو مقاله قبلی به هفت تکنیک افزایش تمرکز اشاره شد که عبارتند از :
برای مشاهده هرکدام میتوانید بر روی آن کلیک کنید
در این مقاله نیز به سه مورد دیگر از راه کارهای افزایش تمرکز و دقت اشاره میکنیم
تکنیک 8 :مطالعه در زمان و مکان مشخص
افراد با توجه به خصوصیات رفتاری و اخلاقی ساعت های متفاوتی را برای مطالعه انتخاب میکنند که در این بین میتوانیم بر اساس درونگرا و برونگرا بودن افراد ساعت و کیفیت مطالعه آنها را بررسی کنیم.
معمولا افراد درون گرا ساعت های ابتدایی صبح را زمانی مناسب برای مطالعه می دانند و براین باورند در این ساعات مطالب بهتر و با ماندگاری بیشتری در حافظه شان جای می گیرد.
اغلب افراد برون گرا تمایلی به مطالعه در ابتدای صبح ندارند و معتقدند در ساعات پایانی روز و شب ها قبل خواب مطالب را بهتر یاد می گیرند و به حافظه می سپارند.
لازم به ذکر است مطالب فوق به صورت قطعی در مورد افراد درونگرا و برونگرا صدق نمیکند و اطلاعات حاصل تحقیقاتی است که بر روی گروهی از این فراد صورت گرفته است و صرفا افرادی که ابتدای صبح مطالعه میکنند درونگرا نیستند و بالعکس.
فارغ از این موضوع به چند مورد از فواید مطالعه در ابتدای صبح و انتهای روز می پردازیم ؛
مطالعه در ابتدای صبح از جهت اینکه ذهن خسته نم یباشد و آمادگی پذیرش مطالب در حافظه بیشتر است بسیار توصیه میشود و عدم خستگی باعث تمرکز بیشتر بر روی مطالب نیز می گردد
پژوهشگران بر این باورند در ابتدای صبح و قبل از طلوع خورشید هر دو نیمکره مغز فعالیت بیشتری دارند و یادگیری بهتر صورت می پذیرد.
همچنین یا توجه به اینکه حدود 20درصد اکسیژن دریافتی بدن را مغز مصرف می کنید به دلیل کیفیت بهتر اکسیژن صبحگاه کارکرد مغز و حافظه نیز بهتر صورت میگیرد.
تابش مستقیم نور خورشید به مدت محدود صبح ها باعث افزایش شادابی و نشاط می گردد.
از مزایای مطالعه شب ها قبل خواب به دلیل اینکه عوامل حواس پرتی و مزاحم پس از مطالعه وجود ندارد ماندگاری مطالب بیشترخواهد بود و هنگام استراحت حجم بیشتری از مطالب در حافظه تثبیت می شوند.
لازم است به این مورد اشاره شود که یکی از راه های تثبیت کامل مطالب مرور مطالب در بازه های زمانی مشخصی می باشد که در مقاله های بعدی به آن اشاره خواهیم کرد.
تکنیک 9 : تفکر و تصویرپردازی
یکی از راه های افزایش تمرکز تصویر پردازی آگانه در زمانی مشخص در مورد موضوعی خاص می باشد.
با این کار هم اشتیاق فراگیری آن موضوع را در خود تقویت کرده ایم و هم چشم اندازی در مورد موضوع برای ما شکل خواهد گرفت.
در این تکنیک که به مدت 10 الی 15 ئدقیقه زمان نیاز دارد ابتدا 3 موضوع برای خود مشخص می کنیم
توجه کنید که انتخاب موضوعات در قالب یک خاطره گذشته ، یک هدف و یک موضوع خاص با توجه به علایق شخصی یا هرآنچه که بخواهید می تواند باشد.
پس از انتخاب 3 موضوع به مدت 3 دقیقه در مورد هرکدام از آنها تفکر و تصویر پردازی کنید.
این کار باعث افزایش دقت ، حواس و بهبود کیفیت تمرکز می گردد.
تکنیک 10:دست مخالف
در این تکنیک که یکی از تکنیک های افزایش مهارت و خلاقیت نیز می باشد به صورت آگاهانه یکسری از کارهای ساده روزانه خود از قبیل مسواک زدن ، پاسخ دادن گوشی موبایل ، خاراندن صورت ، باز کردن درب اتاق ، عوض کردن کانال تلوزیون و….را با دست مخالف انجام دهید
توجه کنید که انتخاب کارها به قدری ساده باشد که مغز شما برای انجام آن مقاومت نکند و به راحتی این کار را بپذیرد.
با استفاده از 10 تکنیک گفته شده و نیز تمرین کردن آنها به صورت مستمر و روزانه بهبود تمرکز خود را بزودی احساس کنید 🙂
دیدگاهتان را بنویسید