تکنیک های افزایش تمرکز ( قسمت چهارم)
در سه مقاله قبلی به ده تکنیک افزایش تمرکز اشاره شد که با توجه به استقبال خوب شما از مقالات قصد دارم در این مقاله 7 تکنیک کوتاه اما موثر دیگر را به شما آموزش دهم 🙂 در ادامه با من همراه باشید
تکنیک یازدهم: به مغز خود استراحت دهید!
یکی از کارهایی که برای افزایش تمرکز و کنترل ذهن می توانید انجام دهید، استراحت دادن به مغز است. استراحت دادن به این معنا نیست که شما از کار خود فارغ شوید و مشغول به کار دیگری شوید، چون در هر دو حالت ذهن شما در حال پردازش است. برای این کار باید ذهن خود را از تمام مشغولیات و روزمرگیهایی که درگیر آنهاست جدا کنید. یک راه بسیار خوب و مؤثر برای خلاصی از شلوغی دنیا مدیتیشن است. مدیتیشن و تمرینات ذهنآگاهی میتواند به شما کمک کند که ذهن خود را از هر فکری رهاکنید و در عین حال باعث افزایش قدرت ذهن و تمرکز نیز خواهد شد.
آیا ایکیوسان را به خاطر میآورید؟ مدل نشستن و تمرکز کردن او را به خاطر دارید؟ اغلب ما در زمان کودکی و تماشای این برنامه با اصطلاح مدیتیشن آشنا نبودیم و تنها گاهی از روی حرکاتش تقلید میکردیم! اما او همیشه به کمک مدیتیشن میتوانست تمرکز کند و مهمترین تصمیماتش را هم بعد از مدیتیشن میگرفت. مدیتیشن یکی از بهترین و مهمترین تمرینهای تمرکز ذهن محسوب میشود و انجام آن نه تنها برای مغز شما مفید است، بلکه بر روی سلامت کلی بدنتان نیز تاثیر مثبتی میگذارد.
تکنیک دوازدهم: منفی نباشید!
یک نکتهی خیلی مهم در رابطه با کلیهی فرآیندهای ذهنی و مغزی این است که هرگز منفی نباشید. هرگز نگویید که نمیتوانم تمرکزکنم یا نمیتوانم به خاطر بیاورم. این اظهارات منفی تمرکزکردن را دشوارتر میسازد، چون به صورت ناخودآگاه ذهن خود را روی عدم توانایی در آن موضوع خاص متمرکز میکنید. وقتی نیاز به تمرکز دارید مدام به خود یادآوری کنید که میتوانید تمرکز کنید این تکرار لفظی واقعاً توانایی تمرکز را در شما افزایش میدهد.
تکنیک سیزدهم: عوامل حواسپرتی را حذف کنید!
صدای زنگ تلفنهمراه، صدایپیام و اعلان، ارتعاش و یا صدای زنگ یادآورها، هر یک به اندازهی کافی میتوانند حواس شما را منحرف کنند و در تمرکز بر روی انجام کارها اختلال ایجاد کنند.
تحقیقات نشان داده است که حتی در صورتی که این پیامها کوتاه باشند، افکار و ذهن افراد را مشغول میکنند. بدین معنی که همانطور که آنها مشغول کار خود هستند تمایل دارند به مسئلهای غیر مرتبط فکرکنند که در نتیجه ممکن است کار به درستی انجام نشود.
در نهایت، اگر میخواهید بر روی کاری به درستی متمرکز شوید، قبل از شروع حتماً عوامل حواسپرتی مثل گوشیموبایل، صداهای مزاحم، گرما یا سرمای زیاد و حتی بوهای مزاحم را از خود دور کنید، پس از هر چیزی که باعث میشودشما سرتانرا از کار یاکتاب خود برگردانید فاصله بگیرید.
تکنیک چهاردهم: انجام چند کار همزمان ممنوع!
بسیاری از افراد افتخار میکنند که توانایی این را دارند که چند کار را به صورت همزمان انجام دهند ولی متاسفانه آگاه نیستند که این کار از مهمترین عوامل از بین رفتن تمرکز است؛ همچنین باعث بالا رفتن ضریب اشتباه میشود. انجام همزمان چند کار، منجر به پایینآمدن هوش میشود. همچنین انجام همزمان چند کار باعث میشود افراد اشتباه کنند و جزئیات را نادیده بگیرند. چند کار را همزمان با هم انجام ندهید. در این وضعیت هرگز نمیتوانید روی یک کار متمرکز شوید. یک کار را تمام کنید و بعد سراغ کار بعدی بروید.
تکنیک پانزدهم : مغز خود را تمرین دهید!
تمرینات محاسباتی ساده و حل مسائل مختلف، روشهایی هستند که میتوانند مغز را تمرین دهند، بازیهای دیجیتالی و حل جدول همگی میتوانند تاثیر مثبت و یا منفی بر روی مغز داشته باشند و یا حتی بدون تاثیر باشند. تحقیقات اخیر نشان میدهند افرادی که اغلب پازل و یا جدول حل میکنند، سرعت و دقت عمل بالایی در استدلال و ارزیابی دارند. انجام بازیهای ویدیویی باعث ایجاد تغییراتی در بسیاری از مناطق مغز میشود. در حقیقت محققان دریافتهاند که استفاده از بازیهای ویدیویی بخشهایی از مغز که مسئول کنترل مهارتها و توجهها هستند را تحریک میکند و در نتیجه عملکرد بهتری نشان میدهند.
تکنیک شانزدهم: بی تفاوت باشید!
به روش عنکبوت عمل کنید تا ذهنتان قدرت تمرکز پیدا کند. اگر تار عنکبوت را چندبار به آرامی تکان بدهید، عنکبوت به خیال این که حشرهای در دامش افتاده به طرف آن میآید، ولی پس از چندبار تکرار دیگر نسبت به آن تکانها توجه نشان نمیدهد. شما هم برای تمرکز پیدا کردن از این شیوه استفاده کنید، هر چیزی که سبب حواسپرتی شما میشود را نادیده بگیرید. این کار در آغاز خیلی سخت است، ولی کم کم و با تمرین تمرکز میتوانید هر آنچه به جز کارتان را نادیده بگیرید
تکنیک هفدهم: زمان بازدهی بیشتر خود را بیابید!
مواقعی که بیشترین بازدهی کاری را در طول 24 ساعت شبانهروز دارید مشخص کنید. برای افراد مختلف این ساعات متفاوت هستند. ساعت بیشترین بازدهی کاری مخصوص خود را پیدا کرده و سعی کنید کارهای سختتر که جذابیت کمتری برایتان دارند را در این ساعتها انجام دهید. معمولاً افراد درونگرا صبح زود و افراد برونگرا اواخر شب میتوانند تمرکز بیشتری داشته باشند، البته استثناء همیشه وجود دارد!
دیدگاهتان را بنویسید